clean energie

Entitats sòcies




Titular notícies

El Dret a l'ús lliure del Sol

Dimecres 31 Juliol 2013

Avui, 31 de juliol de 2013, a les 11 del matí més d'un centenar de persones s'han manifestat davant la presó Model de Barcelona, per protestar davant el paquet legislatiu que el govern espanyol preten adoptar i que posa tota mena de traves a l'ús de l'energia solar per a la producció d'electricitat.

NOTA DE PREMSA

MÉS D’UN CENTENAR DE PERSONES ES CONCENTREN DAVANT LA MODEL PER DEFENSAR L’US DEL SOL


Més d’un centenar de persones s’han concentrat davant la presó Model de Barcelona per demanar el seu ingrés de forma preventiva davant la regulació que està a punt de publicar el Govern Espanyol sobre l’autoconsum energètic.
Amb el suport de diferents entitats que defensen el dret d’aprofitar les energies renovables, han  decidit declarar-se 'culpables' de fer servir l’energia fotovoltaica, ja que consideren que es pretén impedir i penalitzar a aquells ciutadans que volen produir i utilitzar la seva pròpia energia.
En Pep Puig, President d’Eurosolar declara que “la generació renovable a les nostres llars permet estalviar la generació d'electricitat bruta feta amb combustibles fòssils i nuclears, i les grans pèrdues per transport. Enlloc de penalitzar-ho, haurien d’agraïr l’eficiència energètica que fomenta”
En Jordi Miralles, president de la Fundació Terra destaca “és un atac directe al Drets humans i a la democràcia energètica, doncs impedeix que qualsevol persona pugui contribuir a la reducció d’emissions per evitar el canvi climàtic”
De la cooperativa d’educació energètica, Intiam Ruai, Manel Rivero explica que “la sobirania energètica ciutadana és un dret inalienable que no és pot penalitzar com pretén fer el Govern espanyol” i emfatitza “I encara amb menys raó si és per protegir els interessos de l’oligopoli energètic que està escanyant a tots els sectors de l’economia espanyola i sobretot als usuaris domèstics”
Som Energia, a través del seu representant Marc Roselló apunta que “El Govern regula absolutament en contra l’eficiència energètica, les renovables i la democràcia energètica. Es segueix traslladant a la factura elèctrica l’obsessió per mantenir un sistema basat en l’augment de consum i les energies fòssils. Volen impedir l’autoconsum perquè és una eina d’independència i estalvi econòmic per a la ciutadania.”
Més informació:
-          Eurosolar, Pep Puig, 608094397
-          Fundació Terra, Jordi Miralles, 607 646 120
-          Intiam Ruai, Manel Rivero, 647 501 663
-          Som Energia, Marc Roselló, 691 777 540

La noticia als mitjans de comunicació:
- energias-renovables.com, 6/8/2013, Dipuestos a ir a la cárcel por aprovechar el sol
- asociación ecolutiona, 5/8/2013, Protestas en Marrid y Barcelona contra la reforma eléctrica
- terra.org, 2/8/2013, El derecho al uso libre del Sol
- energética21.com, 2/8/2013, ‘Culpables’ de utilitzar la energia fotovoltaica
- elcorreodelsol.com, 1/8/2013, Somos delincuentes solares
- PV-tech.org, 1/8/2013, Spain's solar industry protests outside prison against 'criminalisation of PV'
- solartradex.com: 1/8/2013: Derecho al Sol: concentración a favor del autoconsumo solar
- suelosolar.es, 31/7/2013, Acción ciudadana contra la erradicación de las energías renovables y la privatización del sol
- lavanguardia.com, 31/7/2013, Manifestación 'presidiaria' por la gratuidad de la energía solar
- elcorreodelsol.com, 30/7/2013, ¿Eres defensor de las energías renovables? ¡Pues a la cárcel!
- ambientum.com, 30/7/2013, Ciudadanos se declaran culpables por utilizar la energía solar


NOTA DE PRENSA

MÁS DE UN CENTENAR DE PERSONAS SE CONCENTRAN ANTE LA MODELO PARA DEFENDER EL USO DEL SOL

Más de un centenar de personas se han concentrado ante la cárcel Modelo de Barcelona para pedir su ingreso de forma preventiva frente a la regulación que está a punto de publicar el Gobierno Español sobre el autoconsumo energético.
Con el apoyo de diferentes entidades que defienden el derecho de aprovechar las energías renovables, han decidido declararse 'culpables' de utilizar la energía fotovoltaica, ya que consideran que se pretende impedir y penalizar a aquellos ciudadanos que quieren producir y utilizar su propia energía.
Pep Puig, Presidente de Eurosolar declara que "la generación renovable en nuestros hogares permite ahorrar en la generación de electricidad bruta, hecha con combustibles fósiles y nucleares, y las grandes pérdidas por transporte. En lugar de penalizar, deberían agradecer la eficiencia energética que fomenta "
Jordi Miralles, presidente de la Fundación Terra destaca "es un ataque directo a los Derechos Humanos y a la democracia energética, pues impide que cualquier persona pueda contribuir a la reducción de emisiones para evitar el cambio climático"
De la empresa de educación energética, Intiam Ruai, Manel Rivero explica que "la soberanía energética ciudadana es un derecho inalienable que no se puede penalizar como pretende hacer el Gobierno español" y enfatiza "Y aun con menos razón, si es para proteger los intereses del oligopolio energético que está estrangulando a todos los sectores de la economía española y sobretodo a los usuarios domésticos "
Som Energia, a través de su representante Marc Roselló apunta que "El Gobierno regula absolutamente en contra de la eficiencia energética, las renovables y la democracia energética. Se sigue trasladando a la factura eléctrica la obsesión por mantener un sistema basado en el aumento de consumo y las energías fósiles. Quieren impedir el autoconsumo porque es una herramienta de independencia y ahorro económico para la ciudadanía. "
Más información:
- Eurosolar, Pep Puig, 608094397
- Fundación Terra, Jordi Miralles, 607646120
- Intiam Ruai, Manel Rivero, 647501663
- Som Energia, Marc Roselló, 691777540

Últimes Notícies